O piscu

Marjan Krajcer-Vitez

 AUTOR I PRODUCENT

MARJAN KRAJCER-VITEZ rođen je u Mariboru 10.01.1949. godine. Osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Čakovcu, potom diplomirao ekonomiju u Zagrebu na Fakultetu ekonomskih znanosti. Radio je u svojoj struci od 1975. godine, počevši poslovnu karijeru u TIZ „Zrinski“, zatim u GK „Međimurje“, tvorac je sadašnjeg poduzeća „Unimer“ Čakovec, a od 1987. do 2002. godine je samostalni poduzetnik. Sada se bavi isključivo pisanjem i izdavanjem svojih literarnih djela.

Svoju svestranost i umjetničku nadarenost pokazao je već u ranoj mladosti interesom za sport, glazbu i pisanu umjetnost. Prvi roman napisao je u studentskim danima. Piše kratku i dugu prozu. Do sada je objavio kriminalistički roman „Svečanost u starom dvorcu“ 2001. godine i povijesni ratni akcijski roman „Nikola Zrinski–Tatarska strijela“ u travnju 2009. godine. Oba romana objavio je u vlastitoj nakladi. Osim objavljenih književnih djela napisao je još nekoliko romana i priča te jedan igrokaz, a u posljednjoj objavljenoj knjizi najavio je tri romana koje priprema za tisak.

Živi u Čakovcu i za sebe voli reči da je dečko iz Martana, dijela Čakovca u kojem je odrastao. Svoju privrženost Međimurju i Čakovcu pretočio je i u svoje romane u kojima kroz povijesne događaje opisuje naše velikane, ali i život i sudbine ljudi svojeg kraja. Čitajući njegove povijesne romane postajemo svijesni da i mi, Međimurci, imamo vrijednosti kojima se možemo dićiti pred cijelom Europom.


Objavljeni romani:

1. „Svečanost u starom dvorcu“ - meki uvez, 156 stranica, 2002.g.

Napeti kriminalistički roman u stilu Agathe Christie čija radnja se događa šezdesetih godina prošlog stoljeća u Čakovcu. Potraga za tajanstvenim ubojicom koji je u utvrdi Zrinskih u Čakovcu ubio prvu žrtvu na okrutan i krvav način.

2. „Nikola Zrinski – Tatarska strijela“ – tvrdi uvez, 350 str., 2009.g.

Prvi roman u hrvatskoj književnosti o Nikoli Zrinskome, banu, ratniku, pjesniku i domoljubu, najznačajnijem predstavniku slavne obitelji. Radnja se događa koncem 1663. godine u Međimurju. Zanimljiv i uzbudljiv povijesni ratni akcijski triler inspiriran stvarnim povijesnim ličnostima i događajima.

3. „Zmija u kavezu“ – avanturistički roman, meki uvez, 140 stranica, 2011. g.

Avanturistički roman pun akcije u kojem tajni agent ima zadatak razotkriti i uništiti ilegalnu kriminalnu organizaciju smještenu negdje u džungli Carague na obali Tihog oceana.

4. "Nikola Zrinski – Sablasti iz močvare“ I dio, tvrdi uvez, 474 stranica, 2012. g.

Povijesni akcijski triler kojeg radnja se odvija 1660. godine u vrijeme kada Nikola Zrinski odlučuje izgraditi utvrdu Novi Zrin i kada u Međimurju maskirani pljačkaši u močvari zaustavljaju i pljačkaju putničke kočije.

Romani u pripremi:

- „Nikola Zrinski – Tajna kuršanečkog luga“ I,II,III

- „Oko mrtvaca“ – avanturistički triler, cca 300 str.

- "Mlinareva kći" - etno triler

Dovršena neobjavljena djela:

- „Stiletto – špijunska igra“ – špijunski roman, cca 220 stranica

- priče: „Zeleni ubojica“, „Oprostite gospodaru“, „Vrata sudbine“

- igrokaz „Noć prije lova“

Horor priče u radu:

„Mrtvačev vrt“, „Ukleti čembalo“ i dr.