Djela

Marjan Krajcer-Vitez

 AUTOR I PRODUCENT

ETNO TRILER

Na sajmu u Nedelišću mlinareva zgodna kći Jelena prvi puta susretne Marka, sina kolara iz Draškovca i među njima plane iskra ljubavi. Potaknuta incidentom kraj njenog šatora na sajmu, gatara mladom paru izriče proročanstvo. Poslije sajma Jelena i Marko koriste priliku za susret i maštaju o zajedničkoj budućnosti. U Jelenu se zaljubi i beskrupulozni mladić Rudi, koji je nakanio učiniti baš sve da pridobije Jelenu za ženu. Njegov otac Viktor Habek, koji pred sinovima grubo krije burnu i tajnovitu prošlost, mlinaru poklanja novac za lijek potreban bolesnoj mlinarevoj ženi.

Propali skitnica Slavko, koji za svoju sudbinu okrivljuje jednu bezazlenu kartašku igru na riječnoj lađi na Muri, slučajno susreće imućnu udovicu Terezu, svoju nekadašnju ljubav, koja ga vraća u normalan život. Slavkova noćna mora, u kojoj se pojavljuje strašilo u obličju sove, navodi ga na pogibeljno razmišljanje i djelovanje.

Tko je i zašto okrutno umorio "Štuku", vrlo poduzetnog lađara na Muri i Dravi? Njegova sestra odluči ustrajati u traženju prave istine o smrti njenog brata i kažnjavanju krivca.

Na raznim mjestima u Međimurju pronađena su mrtva tijela crvenokosih djevojaka. Okolnosti smrti prebijenih i silovanih žrtava u svim slučajevima vrlo su nejasne i tajnovite i čini se da je na djelu nepoznati serijski ubojica.

Poslije smrti oca, Rudi počinje ostvarivati svoju nakanu priodobivanja Jelene, koristeći se prijetnjama, ucjenama i prijevarama. Životi likova ovog romana počinju se ispreplitati, pogotovo nakon što Jelena u teškom očaju oboji kosu u crveno.

Radnja ovog uzbudljivog etno trilera odvija se u 17. stoljeću na području cijelog Međimurja.