Djela

Marjan Krajcer-Vitez

 AUTOR I PRODUCENT

HORROR ROMAN

U Engleskoj, u parku prirode NEW FOREST, na posjed ljetnikovca Gracewood dolazi obitelj Wingate. Ljepa mlada žena Roberta Wingatea u noći vidi s prozora ljetnikovca crnu spodobu na klupi u velikom parku, koja je pokretom ruke poziva u rascvjetani vrt i nestaje. Članovi obitelji Wingate prisjećaju se grozne smrti majke prije puno godina, koja je stradala dok je jahala kroz njihov park. Poslije njene pogibije nestao je njen omiljeni vrtlar, u obličju kojeg se pojavljuje crna spodoba na mjesečini.

Sa domaćicom Ernestinom, koja zna neke obiteljske tajne, u ljetnikovac dolazi i njena nećakinja iz Njemačke. Obitelj posjećuje znanac iz Francuske sa dvije mlade pratilje.

Profesor Rufus vodi u gradiću grupu štovalaca druida koji sebe nazivaju "Druidski krug". Njihova članica Drusila objavljuje da joj je prastari hrast u parku imanja Gracewood rekao da se zlo probudilo.

Crna spodoba vrtlara nastavlja se pojavljivati i mamiti plavokosu u vrt. U ljetnikovcu svi postaju uznemireni i pitaju se kakve tajne krije prošlost ljetnikovca i što znači zloslutna crna prikaza vrtlara koji u ruci drži škare za podrezivanje živice. Potraga za istinom, nakon pronalaženja okrutno umorenih žrtava, pretvara se u uzbudljivu i napetu krvavu rapsodiju, koja završava potpuno neočekivanim raspletom.